Medicii Centrului de Excelență în Endometrioză – prezenți la primul congres specializat dedicat Endometriozei și Infertilității din Europa de Est

June 17, 2018 by Wellborn0
MainLogo.png

În perioada 15-16 iunie, dr. Alin Burlacu și dr. Gabriel Mitroi au participat la primul congres al Societății de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană, sub egida Societății Române de Human Papilomavirus, având ca principal obiectiv oferirea unui standard de conduită diagnostică și terapeutică în contextul endometriozei, precum și afectarea secundară a fertilității. Evenimentul a adus alături profesioniști de renume internațional cu experiență în chirurgia endometriozei și tratamentului infertilității asociate.

În cadrul prezentărilor de postere electronice, dr. Gabriel Mitroi, dr. Alin Burlacu și dr. Iulian Gilcă au adus în prim plan un studiu de caz ilustrat și documentat medical, cu tema: Rectal Shaving for Deep Endometriosis Infiltrating the Rectum – A case report.

În vârstă de 42 de ani, cazul pacientei prezentat în cadrul congresului prezenta dureri pelvine cronice care nu răspundeau tratamentului medicamentos, precum și un istoric medical ce includea o intervenție laparoscopică de excizie a unui chist ovarian endometriozic efectuată în urmă cu 5 ani. Pacienta a fost supusă unei laparoscopii exploratorii, ce a indicat existența unei tumori care afecta uterul, ambele ovare, trompele uterine și rectul.

Ca urmare a intervenției chirurgicale, pacienta a prezentat o evoluție post-operatorie favorabilă, fiind externată la 3 zile de la operație.

Află mai multe despre serviciile medicale și despre echipa intervențională a Centrului de Excelență în Diagnosticul și Tratamentului Endometriozei de aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Centru de Excelență în Tratamentul Endometriozei

Centru de Excelență în, Tratamentul Endometriozei
Rețeaua Medicală Wellborn

0723 667 464
031.9105


Programează o consultație

Alături de toate acestea, sprijinul psihologic, capacitatea de a empatiza cu problemele fiecărui pacient, fac din Centrul de Endometrioză Wellborn prima opțiune a pacienților din România sau din afara granițelor


Wellborn este marcă a Promed System SRL.Centrul de Excelență în Endometriologie - parte a Rețelei Medicale Wellborn